Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ο Κατρούγκαλος, η επένδυση στο Ελληνικό, η ΝΔ και η… ακτινοβολία του Τσίπρα


Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Κατρούγκαλος,

Τι τρέχει τελικά με το Ελληνικό, την περιβόητη επένδυση και την κυβέρνηση; Κάποιο σύνδρομο πρέπει να υπάρχει στα στελέχη, υπουργούς και βουλευτές, οι οποίοι διατυπώνουν αντικρουόμενες απόψεις.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό ....
τον Αλέξη Τσίπρα δηλώθηκε -έστω και απρόθυμα- η βούληση να προχωρήσει η επένδυση


Αμέσως μετά υπήρξε η έντονη διαφοροποίηση των κυρίων Φίλη και Σκουρλέτη (εκ των ιστορικών στελεχών προερχόμενων από τον σκληρό κομματικό πυρήνα), οι οποίοι κινήθηκαν εκτός γραμμής. Το ίδιο και ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης με τις δηλώσεις του το Σάββατο, ότι «δεν θέλουμε την επένδυση στο Ελληνικό, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να την υλοποιήσουμε».

Ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας με κατηγορηματικό τρόπο είχε ξεκαθαρίσει: «Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του ΚΑΣ».

Και την Κυριακή ο Γιώργος Κατρούγκαλος συνέχισε τη γραμμή περί υλοποίησης, λέγοντας όμως ότι η επένδυση καθυστερεί γιατί δεν την προετοίμασαν σωστά οι προηγούμενοι.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι «η ευθύνη για την καθυστέρηση της επένδυσης ανήκει στη ΝΔ». Ο κ. Κατρούγκαλος απέδωσε τις καθυστερήσεις των τελευταίων δύο χρόνων στις τεχνικές δυσκολίες «επειδή δεν προετοιμάστηκε η επένδυση όπως θα έπρεπε από τους προηγούμενους».

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός «θα ξεκαθαρίσουν τα αρχαιολογικά θέματα την επόμενη εβδομάδα. Αυτό είναι το τελευταίο ζήτημα που έχει απομείνει. Όμως το θέμα είναι και το τι αφήνουν οι επενδύσεις στον τόπο. Είμαστε υπέρ κάθε επένδυσης, που φέρνει χρήματα στην ελληνική οικονομία» ξεκαθάρισε.

Σχολιάζοντας την αβάσταχτη φορολογική πραγματικότητα (καθώς η Παρασκευή ήταν μία «μαύρη μέρα» αφού οι φορολογούμενοι έπρεπε να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και δόση φόρου εισοδήματος μαζί) ξεκαθάρισε ότι «για να μειωθούν οι φόροι, θα πρέπει να μειωθεί η ανεργία».

«Έχουμε ακούσει από τη ΝΔ ότι θα μειώσει τους φόρους. Θέλουμε να ανεβεί η ανάπτυξη. Αν χαμηλώσουν οι κρατήσεις θα χαμηλώσουν κι άλλο οι συντάξεις. Για να μειωθούν οι φόροι, θα πρέπει να μειωθεί η ανεργία» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «οι μειώσεις σε συντάξεις επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν συσσωρευμένες».

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση και τη διαπραγμάτευση ανέφερε πως «δεν ζω σε άλλη κοινωνία. Πρόκειται για μία συνεχόμενη μαυρίλα που προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε». 

«Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ήταν αποτυχημένο το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας; Το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής μας προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής. Τον Ιούλιο βρεθήκαμε στο σοβαρό για εμάς δίλημμα: Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι συνομιλητές μας είχαν το Grexit στην πολιτική τους. Θα προχωρούσαμε στη σωστή γραμμή ή σε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό. Δηλαδή σε ένα ηπιότερο Μνημόνιο. Ναι, είπε ο Πρωθυπουργός ότι είχαμε αυταπάτες» τόνισε.

Και επίσης, αποκάλυψε ότι «πλησίασε τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της ακτινοβολίας του ηγέτη του».

Μήπως έρχεται ανασχηματισμός;
.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου